Hoe startpagina instellen

Veel mensen gebruiken dagelijks het internet. Het is alleen voor een hele hoop oudere mensen lastig om te weten hoe alles nu precies werkt op het web. Een van veelzijdige aspecten op het internet is startpagina instellen. Maar hoe doe je dit nu precies? Dat laten we jou in dit artikel zien!

Wat is een startpagina precies?

Als eerste is het handig om te weten wat een startpagina precies is. Een startpagina is het beginscherm dat je te zien krijgt wanneer je voor de eerste keer op de dag de computer aanzet. Heel vaak zit er al automatisch een bepaalde startpagina op bij de aankoop van je computer of telefoon. Maar deze is niet altijd overzichtelijk en sommigen zijn gewoon niet fijn in gebruik. Een groot deel van het internetgebruikers is dan ook van mening dat de startpagina persoonlijk moet zijn. Het moet een pagina zijn die je zelf fijn vind om te gebruiken en waarmee je zelf makkelijk overweg kan. Lees verder om te zien hoe je zelf je startpagina kunt veranderen en personaliseren.

 

Internet Explorer startpagina

Het instellen van een startpagina is niet heel ingewikkeld, het enige wat je moet weten is welke soort browser je geïnstalleerd hebt. Iedere browser werkt op een andere manier en lang niet elke browser is hetzelfde. De meeste mensen hebben standaard Internet Explorer op hun computer staan, dit is ook veruit de meest gebruikte browser ter wereld. Laten we dus eens kijken naar het instellen van een startpagina op Internet Explorer. Het is heel simpel, wanneer je een pagina hebt gevonden die je als blokje op je startscherm wilt hebben hoef je alleen maar te klikken op de rechtermuis knop en “instellen als startpagina” aan te vinken. Deze website zal nu op de startpagina te vinden zijn. Zo heb je een snelkoppeling van je favoriete websites op je startpagina en hierdoor hoef je niet elke keer het adres in te typen. Op de meeste browsers is dit hetzelfde principe, in sommige gevallen staat er rechts boven op het scherm een knopje met “startpagina instellen”. Maak het jezelf dus makkelijk en stel een startpagina in, dit scheelt een hoop tijd met zoeken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *