Lage bijtelling bij elektrisch rijden

Zakelijke rijders betalen zeer lage bijtelingstarief. Ook worden de kosten van prive-gebruik enorm verlaagd. Als je elektrisch rijd heb je een bijteling van slechts 4%. Het is dus een slimme keuze om een laadpaal audi in jouw buurt te zoeken. Echter betalen andere auto’s eigenaren een bijtelling van 22%. Dus dat scheelt je al snel meer dan 1.200 euro per jaar.

Lage bijtellingtarief krijg je alleen als je auto tot 2020 geregistreerde word. Bij registratie wordt de bijtelling voor de eerste 5 jaar vastgesteld. Dus als het tarief wordt verhoogd heb je daar niet meteen last van. Dit omdat in die 5 jaar niks kan aangepast worden.

Het voordelige 4% bijtelling geld alleen bij de eerste 50.000 euro van de consumentenprijs. Elk bedrag er boven betaald de normale 22% bijtelling.

wegen belasting en CO2
Indien je geheel elektrisch rijd betaal je geen wegen belasting
. Dit is zeker tot 2020 en blijft waarschijnlijk zo tot 2025. Auto’s worden beoordeeld op de uitstoot van CO2. Doordat die bij elektrisch rijden nul is, ben je er voorlopig voor vrijgesteld. Auto’s met uitstoot tussen de 1 en 50 gram CO2 per km geldt een halftarief. 

Wil je weten wat jou CO2-uitstoot is? De RDW bepaalt deze van elke auto. Deze wordt vermeld op de keuringsgegevens van je auto.

Gemeentelijke subsidies
Veel gemeentes geven subsidies weg om elektrisch rijden aan te moedigen. Door middel van gratis openbare laadpalen. Deze kunnen op aanvraag geplaatst worden. Evenals aanschafsubsidies en slooppremies. Dit is niet het geval van elke gemeente. Voor alle mogelijkheden neem je contact op met je gemeente.

Voordelen
nog een keer de voordelen op een rij:

  • geen wegen belasting
  • minder bijteling
  • gemeentelijke subsidies
  • gratis openbare laadpalen
  • aanschafsubsidie en slooppremies

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *