Zonne-energie opwekken met zonnepanelen

Tegenwoordig zie je steeds vaker zonnepanelen. Zonlicht gebruiken om gratis energie op te wekken is ideaal. Wie wil dit nou niet? Maar welke zonnepanelen moet je nou kiezen?  Ja solar zonnepanelen is een van de grote zonnepaneelfabrikanten. Zij bieden verschillende panelen aan. Bekijk goed de verschillen en vraag eventueel ook advies bij de verkoper. Ben je nog niet overtuigt en wil je iets meer weten over zonnepanelen? Lees dan gauw verder.

Voordelen
Door het zelf opwekken van stroom word de uitstoot van broeikasgassen verminderd. Dit komt omdat er geen uitstoot wordt geproduceerd tijdens de werking van zonne-energie. Hierdoor is Zonne-energie net als windenergie erg milieuvriendelijk. Bovendien is de geschatte terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Deze schatting is gebaseerd op 14 panelen.

Gemakkelijk te gebruiken
Zonne-energie is de gemakkelijkste manier om elektriciteit in gebouwen te gebruiken. De elektriciteit wordt meteen geleverd op de plaats van gebruik. Hierdoor voorkom je elektriciteit verlies. Het kan op elke schaal worden gebruikt. Van minder dan 1 kWp op een individuele woning. Maar ook op grote openbare gebouwen. Zonne-energie is eenvoudig te gebruiken en betrouwbaar.

Hoe werkt een zonnepaneel
Zonnepanelen maken gebruik van halfgeleidermaterialen, meestal silicium. Zo wekken ze gelijkstroom uit zonlicht op. Er is een groot oppervlak nodig om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. Daarom is de halfgeleider in dunne, platte, kristalvormige cellen gemaakt. De cellen worden samen bekabeld en verzegeld tot een weerbestendige cel. Ten slotte worden de elektrische connectoren gekoppeld. Moderne modules voor netaansluiting hebben meestal tussen 48 en 72 cellen. Deze modules produceren gelijkstroomspanningen van doorgaans 25 tot 40 volt. Het geschatte vermogen ligt tussen 150 en 300 Wp.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *